facebook

Home Agenda Oefengroep Aanmelden Foto's Tip

RPV Leeuwarden

   

Statuten

RPV Leeuwarden e.o.

 Leden kunnen hier een

digitale versie van de

nieuwe statuten opvragen

 

Om documenten te kunnen lezen heeft u Acrobat reader nodig  

 

Het bestuur van de vereniging bestaat uit zeven leden. Het bestuur hecht een groot belang aan de privacy van haar leden. In de privacyverklaring kunt u lezen hoe het bestuur in de praktijk uw persoonsgegevens verwerkt. Ga naar Privacyverklaring

 

Het motto van de vereniging is: Door reumapatiŽnten voor reumapatiŽnten.
Dit betekent, dat ook de bestuur- en commissieleden een reumatische aandoening hebben. Het voordeel hiervan is dat we elkaar begrijpen en weten wat de ander bezighoudt.

Het doel van de vereniging is om reumapatiŽnten met elkaar in contact te brengen en de belangen van de leden te behartigen.

Het gebied waar onze vereniging actief is betreft het Noorden van Friesland en rondom de provincie hoofdstad Leeuwarden. Inmiddels heeft de vereniging rond de 400 leden.
Sinds de oprichting van de vereniging op 21 mei 1980 zijn er voor de leden veel activiteiten georganiseerd, hierbij is lotgenotencontact een belangrijk onderdeel van alle activiteiten.
Tijdens het verenigingsjaar worden
er informatieavonden, workshops of ontspanningsavonden voor de leden georganiseerd. Ook vindt jaarlijks een kerstbijeenkomst plaats en wordt er in mei/juni een uitstapje gepland. Verder wordt er een dagje sauna georganiseerd, waarbij in badpak gebruik kan worden gemaakt van alle faciliteiten.
Het verenigingsblad het ďMobieltjeĒ, dat vier keer per jaar verschijnt, zorgt ervoor dat elk lid op de hoogte is van het wel en wee in reumaland en van de eigen vereniging.

De vereniging zorgt ervoor, dat haar leden kunnen oefenen in extra verwarmd water. Onder deskundige leiding kan er wekelijks door leden met een reumatische aandoening geoefend worden in warm water. Verspreidt over een aantal locaties in onze regio oefenen momenteel ruim 100 leden met veel plezier.
Wilt u hier meer van weten of wilt u zich opgeven, ga naar: Oefengroep.

Het bestuur van de vereniging heeft een maal per jaar een bijeenkomst met de besturen van de andere reumapatiŽntenverenigingen in Friesland.

Hebt u een reumatische aandoening en wilt u informatie en contact met lotgenoten, dan kunt u zich aanmelden bij de ledenadministratie van onze vereniging. Het lidmaatschap kost Ä 20,- per jaar, een tweede (gezins) lid betaald Ä 10,-
Donateurs zijn van harte welkom, voor Ä 15.- of meer ontvangt u tevens ons verenigingsblad.
Voor opgave, ga naar: Aanmelden

Het Reumafonds steunt landelijke patiŽntenverenigingen o.a. door het verlenen van projectsubsidies en het financieel en inhoudelijk faciliteren van bijeenkomsten van lokale patiŽntenverenigingen. Het fonds ondersteunt ook met kennis en menskracht de belangenbehartiging op lokaal niveau. Voor meer informatie over het Reumafonds klik rechtsboven op het logo van het reumafonds.